Hvisk hadet bort: ASMR som retorisk strategi på YouTube - Gudkov, Tim Ammitzbøll (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2020)
Denne artikel opfodrer til en øget teoretisk opmærksomhed på responsstrategier i mødet med hadefylde ytringer, hvor digitale netværksmedier som YouTube udgør et oplagt udgangspunkt for studierne som følge af en lang række audiovisuelle muligheder, som platformene tilbyder. Artiklen udfolder ét af disse nyere formgreb kendt som ASMR gennem en komparativ analyse og retorisk kritik af to YouTube-videoer offentliggjort af internetberømthederne og såkaldte skønhedsguruer Jackie Aina og Jeffree Star, der begge deler og responderer på en række hadkommentarer, som de har modtaget. Artiklen argumenterer desuden for et kritisk forbehold over for et snævert fokus på form ved at pege på underliggende etiske implikationer.