Erkendelsesformende retorik – genrestrategi i tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens drejebog - Holm, Richard Gehrt (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2019)
Artiklen er en undersøgelse af, hvordan anvendelsen af genrer er med til at forme vores erkendelse af omverdenen. Omdrejningspunktet for undersøgelsen er tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens personlige foredrag på Vartov om Kierkegaards og Grundtvigs indflydelse på hans eget liv, og hvordan han på strategisk vis kombinerede den personlige foredragsgenre med den politiske forsvarstalegenre til dygtigt og bevidst at forme sine tilhørers erkendelse af den eskalerende Muhammedkrise i efteråret 2005. Undersøgelsen tager afsæt i Carolyn Millers genreforståelse, genre som social handling.