Det gode forældreskab som en balancegang – dekonstruktion af diskursen om curling-forældre - Poulsen, Simone Mejding (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2018)
RESUMÉ Nærværende artikel er en undersøgelse af, hvordan det gode forældreskab konstrueres som en balancegang mellem de tre problematiserede forældrekategorier, den curlende, den laissez-faire og den autoritære forælder, ud fra psykologisk viden om barnets udvikling. Med udgangspunkt i Foucaults forståelse af relationen mellem magt, viden og diskurs anlægger artiklen et poststrukturalistisk perspektiv på radioudsendelen ”Curling-forældre”, sendt på Radio24syv, med henblik på at dekonstruere diskursen om curling- forældre, som den udfolder sig i udsendelsen. Analysen viser, at det gode forældreskab konstrueres som uudtalt andethed til de tre problematiske forældrekategorier, der i sin opdragelsesadfærd balancerer mellem for meget og for lidt kontrol, regler og omsorg. ABSTRACT The purpose of this article is to deconstruct the discourse of “curling-forældre” (the Danish counterpart to “helicopter parents”) in order to explore how ‘good’ parenting is tied to psychological knowledge of child development and constructed as a balancing act between the problematized parent categories: the curling, the laissez-fair and the authoritarian parent. Based on the theoretical background of Foucault’s concepts of power, knowledge and discourse, this article applies a post structural perspective on the radio show “Curling-forældre” broadcasted by Radio24syv. It shows how good parenting is articulated as a balance between too much and not enough control, rules and solicitude.