You process content and I process context: Cross-platform divergence of retweetability between Twitter and Weibo - Wang, Xiao (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2016)
RESUMÉ Artiklen undersøger forskelle i brugeres retweeting-adfærd på tværs af platformene Twitter og Sina Weibo. Med en heuristisk-analytisk informationsbehandlingsmodel for retweeting, som udspringer af dual-proces-teori, rationaliserer denne undersøgelse sammenligningen af brugeradfærden for de to platforme på basis af bruger-centrerede tværkulturelle kognitive forskelle. Resultaterne viser, at når der træffes beslutninger om, hvorvidt et indlæg skal retweetes, er brugere på Twitter mere tilbøjelige til at anvende en analytisk strategi baseret på informationsbehandling af indholdsfaktorer i sammenligning med brugere på Weibo, der er mere tilbøjelige til at benytte en heuristisk strategi baseret på informationsbehandling af kontekstuelle faktorer. ABSTRACT This article examines the cross-platform divergence between Twitter and Sina Weibo in users’ retweeting behaviors. With a heuristic-analytic information-processing model of retweeting proposed on the basis of dual-process theory, this study rationalizes the cross-platform comparison by introducing user-centered cross-cultural cognitive differences. Results show that when making decisions about whether to retweet a post, users on Twitter are more likely to use an analytic strategy based on information processing of content factors compared to users on Weibo, who are more likely to adopt a heuristic strategy based on information processing of contextual factors.