Epiphenomenalism and Knowledge: Defending Robinson’s Reply to the Self-Stultification Objection - Strøm-Hansen, Marcus Damm (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2021)
Ifølge epifænomenalisme har mentale hændelser ingen kausal indflydelse på fysiske hændelser. En af de stærkeste indvendinger mod dette synspunkt er den såkaldte indvending om selvundegravelse, som forsøger at vise, at epifænomenalisme er inkompatibel med vores viden om egne oplevelser. William Robinson (2006) argumenterer for, at epifænomenalisme kan und-slippe beskyldningerne om selvundergravelse ved at appellere til den underliggende årsag, som vores mentale hændelser og vores ytringer om mentale hændelser har til fælles. I denne artikel forsvarer jeg Robinsons position mod en række indvendinger, som Dwayne Moore (2012) rejser. Jeg konkluder at Robinsons løsning på indvendingen om selvundergravelse består.