De danske filmproducenter - risikovillige eller risikoaverse? - Stürup, Maria Helga; Bjerregaard, Penelope Julie Bruun (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2020)
Formålet med denne artikel er at undersøge, hvorledes de danske filmproducenters risikovillighed påvirkes af omgivelserne og de økonomiske vilkår i den danske filmindustri. Artiklen baserer sig på en kvalitativ interviewundersøgelse med producere og producenter fra den danske filmindustri. Analysen finder, at de forringede økonomiske vilkår i industrien udfordrer bæredygtigheden i de danske produktionsselskaber, hvilket fører til et fokus på risikominimering for at kunne skabe plads til risikovillighed i filmproduktionerne. Artiklen peger på syv centrale risikominimeringsstrategier, som producenterne benytter sig af, for at begå sig i den økonomisk risikofyldte filmproduktion.