Mangfoldighed på film - Østergaard, Ann Kathrine Husted (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2019)
Ved anvendelse af en kvantitativ indholdsanalyse undersøges det i nærværende artikel, hvordan repræsentationen af minoritetsgrupper tager sig ud i de mest populære film i danske biografer, samt om der er sket en udvikling over tid. Med udgangspunkt i køn, etnicitet og seksualitet analyseres i alt 100 film fra henholdsvis 1976-1980 og 2012-2016. Analyse af de i alt 500 karakterer afslører, at den hvide, heteroseksuelle mand dominerer i både den tidlige og sene periode. Ikke-hvide samt ikke-heteroseksuelle er næsten ikke-eksisterende blandt de bærende roller og portrætteres, ligesom kvinder, fortsat stereotypt på visse områder.