Back in Black – En ideologisk tilgang til komparativ retorik - Haldrup, Morten Vester (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2019)
Denne artikel argumenterer for en tilgang til komparativ retorik inspireret af Edwin Blacks ideologikritik. Artiklen gennemgår den igangværende debat om metode i komparativ retorik og påpeger, at en behandling af vurderingskriterier stort set er fraværende. Der argumenteres i artiklen for en ny tilgang til komparativ retorik, hvor vurderingskriterierne spiller en rolle i at udvide forståelse imellem mennesker fra forskellige kulturer. Fordelene ved denne tilgang demonstreres i en analyse af en tale af den tidligere leder af Taleban, hvorefter artiklen slutteligt behandler, hvordan denne tilgang til komparativ retorik kan være gavnlig for retorisk kritik generelt.