Den overbevisende stemme - talent, tilpasning eller træning? En retorisk undersøgelse af stemmeidealer og stemmetræning - Keitum Fisker, Thore (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2019)
I denne artikel undersøges professionelle stemmebrugeres kommunikationsredskaber i et spektrum fra en stemmeteknisk til en situationel tilgang, og imitatio undersøges som didaktisk metode for tilegnelsen af stemmefærdigheder. Igennem Jette Barnholdt Hansens refleksioner over brugen af imitatio i stemmetræning og Christina Shewells begreb og undervisningsprincip ”the free voice” analyseres stemmetræningen på Den Danske Scenekunstskole, afdelingen for skuespil, Odense. Det konkluderes, at undervisningen i Odense faciliterer kritisk imitatio og bevidst stemmeudvidende arbejde. Ydermere foreslås et mere eksplicit ideal i stemmetræningen: den retoriske stemme tilpasser sig situationen og er altid retors egen.