At tænke det samme - om tænkningens stil i Martin Heideggers forfatterskab - Laursen, Tobias Hjertmann (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2018)
RESUMÉ Denne artikel undersøger, på hvilken måde Heideggers begreb om tænkning kan beskrives som en tænkning af det samme, idet den forsøger at udrede tvetydigheden i Heideggers begreb om det samme. På den ene side betegner begrebet tænkningens stil, og på den anden side tænkningens genstand. Selve det samme benævner betingelsen for enhver tænkning, hvorfor en tænkning af det samme er en måde at forholde sig til tænkningen selv. I stedet for en traditionel transcendental tænkning argumenterer artiklen for, at Heidegger forsøger at ændre tænkningens stil for derigennem at afsøge muligheden for at beskrive den traditionelle tænknings væsen. ABSTRACT This article investigates in what way the concept of thinking in the works of Heidegger can be described as a thinking of the same. The focus is on the connection between the style of thinking and the thinking of the same itself, which refers to the condition of thinking in general. A thinking of the same is therefore a way to relate to thinking itself. Heidegger doesn’t, however, advocate for a traditional transcendental philosophy but – so is my argument – tries to change the way of thinking in order to be able to grasp the essence of traditional thinking.