Mediestream – en søgning til forskel. Om Elvis Presly, Beaties og dengang Henry Cawling købte en ‘negerdreng’ - Smith-Sivertsen, Henrik (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2017)
<span style='line-height: 120%; font-family: "Verdana",sans-serif; font-size: 7.5pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: DA; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;'>I 2015 lagde Statsbiblioteket (nu Det Kgl. Bibliotek Aarhus) de første digitaliserede danske aviser op pa webtjenesten Mediestream. Efter to ar har antallet af søgbare avissider i tjenesten passeret 30 millioner. I denne artikel beretter seniorforsker Henrik Smith-Sivertsen fra Musik- og Teatersamlingen om sine erfaringer med Mediestream og med dens styrker og svagheder.