Arkitekttegninger og byggesten til "Die Christensens" ordkatedraler – om Inger Christensens arkiv - Kromann, Thomas Hvid (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2015)
Inger Christensens arkiv i Det Kongelige Bibliotek kaster nyt lys på den proces, der er gået forud for værkerne i form af manuskripter, udkast m.m., og arkivet giver et nuanceret blik på forfatterinden som figur i det litterære felt. Arkivets første og største del blev erhvervet tilbage i 2007. Da Det Kongelige Bibliotek ved samme lejlighed blev lovet supplerende materiale, ventede man fornuftigvis med ordningen og katalogiseringen af de fem flyttekasser med usorteret materiale, indtil det resterende var blevet afleveret. Inger Christensens død i 2009 udskød ordningen på ubestemt tid, og først i sommeren 2015 modtog Håndskriftsamlingen de resterende papirer, hvorefter ordningen kunne gå i gang med henblik på at tilgængeliggøre et materiale, der fylder 60 arkivæsker i alt, indeholdende breve, manuskripter og andre typer dokumenter.