De russiske statsformer og krigsfangenskab under og efter Første Verdenskrig, 1914-1922 - Frederichsen, Kim (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
I dag tager vi det for givet, at krigsfanger bliver behandlet anstændigt. Det kan vi takke bl.a. den russiske krigsminister Aleksej Kuropatkin for. Men fredskonferencernes pæne hensigter overlever ikke altid mødet med krigens brutale kaos.