Norge från stark unionspartner till underlydande rike - Gustafsson, Harald (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
I anledning af 200-året for freden i Kiel i januar 1814, hvor Danmark- Norge under Frederik VI måtte afstå Norge til Sverige, hvorved unionen imellem de to lande fra 1380 sprængtes, afholdt Det Kongelige Bibliotek en foredragsrække om “Danmark-Norge før og efter 1814”. Disse foredrag bringes i let redigeret udgave i dette og kommende numre af Magasin. Denne artikel om Kalmarunionen indleder temaet.