Et bibliotek med mærkater. Nogle bogmærkater fra 1730’rne - Ilsøe, Harald (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
Sædvanligvis oplyser mærkater i bøger om ejeren af bogen – såkaldte ex libris – men ind i mellem finder man mærkater, som i stedet oplyser om giveren. I 1730’rne kom det på mode således at markere en gave til universitetsbiblioteket – måske har hensigten været at fremkalde flere lignende donationer ved at lokke med, at giverne således kunne sikre sig et hæderfuldt eftermæle!