Besættelsesforskningens faser og veje - Bryld, Claus (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2013)
Den store kildeudgave om Werner Bests korrespondance, som Det Kongelige Bibliotek udgav i 2012, affødte en foredragsrække om aktuelle emner i relation til udgaven. Indledningsvist blev banen kridtet op af professor Claus Bryld med et foredrag d. 18. april om besættelsesforskningens udvikling siden 1945. Artiklen her er en bearbejdet udgave af foredraget.