Til skolebal i nisseland - Thrane, Lotte (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2013)
Om eventyret som tilflugtssted for børn og barnlige sjæle – og om et eventyrligt skoleforsøg på Frederiksberg i begyndelsen af forrige århundrede.