Ludvig Holbergs dansk-norske enevælde - Olden-Jørgensen, Sebastian (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
I Norge huskedes den lange periode under dansk styre længe som “400 års-natten”, efter hvilken solen stop op ved selvstændigheden i 1814 – men for Holberg var den dansk-norske enevælde derimod “den bedste af alle verdener”.