Kronik - Philipson, Lotte (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 1996)
Indhold: Danske kulturtidsskrifter søgbare elektronisk; Det kongelige Biblioteks Danske Afdeling modtager gennem pligtaflevering fra bogtrykkere alle tidsskrifter, der trykkes i landet, og registrerer og katalogiserer dem til Den danske Nationalbibliografis to hovedfortegnelser Dansk Bogfortegnelse og Dansk Periodicafortegnelse; REX; "Kogebogen"; Efterlysning -Dusør kr. 50.000; Natten til den 22. oktober 1995 ramtes Det kongelige Biblioteks mindeudstilling i anledning af 50-året for Danmarks befrielse "Illegale tryk" i bibliotekets forhal af et groft og frækt indbrud. Tyven -eller tyvene -undslap på trods af alarmsystem og vagtalarmering med modstandsmanden Eigil Larsens eget eksemplar af den såkaldte "kogebog"; Fiolstræde til Frederiksberg; Den 12 .. febr. 1996 åbnede Det kongelige Biblioteks nærbibliotek for samfundsvidenskaber og jura i de midlertidige lokaler på Kronprinsesse Sofies vej 35 på Frederiksberg; Erhvervelser; Besøg; Lån til Udstillinger; Frimærkehandler og jernbanehistoriker Peer Olav Thomassens Fond; Personalia