Med på noderne! Danske nodeperiodika 1795-1932 - Strands, Nikolaj (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2017)
<span style="line-height: 120%; font-family: ’Verdana’,sans-serif; font-size: 7.5pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: DA; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;">Hvordan holdt man sig orienteret om tidens populære toner før der fandtes playlister, MTV og radio? Jo, man abonnerede da på dem i nodeform! Før radioen blev opfundet, var klaveret almindeligvis omdrejningspunktet for musiklivet i hjemmene, og musikforlagenes nodeudgivelser var den vigtigste måde, musik blev cirkuleret på. Et særligt produkt fra musikforlagene – som var uhyre udbredt i det 19. århundrede, men siden er gået i glemmebogen – var noder udgivet i tidsskriftsform; en vare, som alle større musikforlag havde på hylden i 1800-tallet.