Christen Lyngbo – Oprør mod normerne i 1905 - Henschen, Daniel (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2017)
“Hvem er den høje, meget smukke blonde Herre, som med sit lysebrune store Fuldskæg, sin raske Gang og sin herkuliske Skikkelse ligner en kæmpende Apostel, og som i disse Dage spaserer rundt paa Kjøbenhavns Gader i lang flagrende Kappe, barhovedet og med Sandaler under de nøgne Fødder, altid efterfulgt af en Flok Nysgerrige, som han ikke lader til at ænse?”