Hortense Panum som låner på Det Kongelige Bibliotek - Jensen, Lisbeth Ahlgren (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2016)
Hortense Panum var en af Danmarks første professionelt uddannede musikhistorikere, men hun blev aldrig fast knyttet til en forskningsinstitution og fik derfor ingen direkte efterfølgere. Hun forblev ugift, for et liv i forskningens tjeneste kunne ikke forenes med en tilværelse som hustru og mor.