Hvorfor Fotografistudier? – Fem bud på et svar - Sandbye, Mette (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2015)
Forfatteren er Danmarks første professor i Fotografistudier. Artiklen er en let bearbejdet udgave af forfatterens tiltrædelsesforelæsning som professor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, den 9. juni 2015. Det Kongelige Bibliotek har som Statens Billedsamling indsamlet fotografier siden det 19. århundrede og rummer i dag med omkring 20 mio. fotos den største samling af fotografier inden for alle typer og genrer i offentlig besiddelse i Danmark. Det Kongelige Bibliotek finder det derfor overordentligt betydningsfuldt, at Københavns Universitet nu har oprettet et professorat på dette felt.