Med blå briller – men uden overskæg - Jørgensen, Jesper Düring (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2015)
Om general Ludendorffs flugt til København og Skåne i november 1918, og om Ludendorffs manuskript til Meine Kriegserinnerungen 1914-1918 “Vi lyttede forbavsede til fremstillingen, men brød ind med et inkvisitorisk: — ‘OG HVOR ER SÅ DET MANUSKRIPT NU, ERIK?’ — ‘Ja, min fader blev rent ud forbandet på Ludendorff, efter at han var begyndt at samarbejde med Hitler, så manuskriptet blev solgt med den klausul, at det ikke måtte sælges til Tyskland eller til en tysker …’ ”