Front og hjemmefront. Dansksindede nordslesvigere under Første Verdenskrig - Wolf, Hans (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
I Første Verdenskrig var både soldaten ved fronten og de, der var hjemme, berørt af krigen. Det gjaldt også det daværende tyske kejserrige og dermed de dansksindede unge mænd i Nordslesvig, der siden 1864 havde været en del af Tyskland og måtte trække i uniform for kejseren.