Kogebog for Soldaten i Felten (1864) - Nyvang, Caroline (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
I 1864 udgav Anna Marie Mangor Kogebog for Soldaten i Felten, som blev omdelt gratis til de danske soldater. Bogen er et eksempel på et privat fædrelandskærligt rygstød, og udgivelsen markerer desuden den trykte kogebogs gennembrud på det danske bogmarked.