Sagaer i samtiden: Arne Magnussons storslåede arv - Lassen, Annette (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
I november 2013 fejredes den store islandske håndskriftsamler, grundlæggeren af Den Arnamagnæanske Samling, professor Arne Magnussons 350-års fødselsdag både i Island og i Danmark. I den anledning holdt forfatteren til denne artikel jubilæumsforelæsning på Islands Universitet d. 12. november 2013 og igen ved Den Arnamagnæanske Kommissions fejring af jubilæet på Københavns Universitet d. 22. november 2013. Forelæsningen bringes her som artikel. Den behandler på baggrund af en oversigt over tidligere oversættelser og udgaver af de islandske sager i Norden to store igangværende projekter, hvoraf det ene afsluttes i 2014, og hvori forfatteren er hovedaktør.