De Slesvigske Kriges kort - Svenningensen, Stig Roar; Dahl, Mette Colding (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 2014)
Når vi tænder GPS’en i bilen, benytter vi os i realiteten af et redskab, som er udviklet af det amerikanske militær – i erkendelse af, at man ikke kan føre en krig uden at kende hverken slagmarkens landskab eller sin egen position.Selv med udbredelsen af GPS og digitale kort får Forsvaret stadig, som nogle af de eneste, trykt kort. Kortet er et vigtigt værktøj i militær sammenhæng, og gode og præcise kort – eller mangel på samme – kan betyde forskellen på liv og død.