Register til Meddelelser fra Rigsbibliotekaren og Magasin fra Det Kongelige Bibliotek og Universitetsbiblioteket i 1972-1990 - Redaktionen, - (Magasin fra Det Kongelige Bibliotek, 1991)
FORORD Gennem mange år har Magasin og dets forgænger Meddelelser fra Rigsbibliotekaren bragt artikler af biblioteksfagligt, historisk, litterært eller kulturpolitisk indhold. Sigtet har overejende været at formidle oplysninger om bibliotekernes indhold og opgaver eller formidle emner med udgangspunkt heri. Som tiden går, bliver det vanskeligere at bevare overblikket over tidsskrifter, der også i retrospektivt perspektiv rummer stof af varig værdi. Til hjælp for især de interne brugere har Kontakt- og Oplysningsafdelingen udarbejdet et fuldstændigt forfatter- og anonymtitelregister til denne del af tidsskriftet i perioden 1972-1990. Kronik- og meddelelsesstoffet vil blive medtaget i en senere udgave, når ressourcerne muliggør det. Registret udsendes til Interne Meddelelsers brugere, der må formodes at have størst nytte heraf. Forsåvidt angår Magasins sigte gennem de senere år, henvises til forordet til årgang 5 (1990:1). Erland Kolding Nielsen