God kvalitet i livestreamet undervisning – fra underviserens point of view - Jelsbak, Vibe; Buus, Lillian; Thorsen, Jonas (Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 2018)
Bioanalytikeruddannelsen, VIA University College i Aarhus, har etableret et undervisningskoncept, som kombinerer traditionel og livestreamet undervisning. Teknologiske udfordringer og begrænsninger i dialog er blandt de vigtigste udfordringer, eftersom undervisere anvender dialog og diskussion i traditionel undervisning. I artiklen præsenteres uddannelsens fornyede rammer og tekniske løsninger for livestreamingen og de didaktiske design, som disse forventes at understøtte, diskuteres. Resultaterne indikerer, at undervisningen ikke redidaktiseres i livestreamet undervisning, men er påvirket af undervisernes ønske om mulighed for dialog gennem anvendelse af kendte undervisningsformer og et lavt niveau af teknisk kompleksitet. Resultaterne viser desuden, at underviserne er afhængig af visuel kontakt med studerende for at etablere god undervisning baseret på dialog.