Undervisning baseret på færdighedstræning via online aktiviteter med løbende feedback - Rosthøj, Susanne (Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 2014)
Med udgangspunkt i en række kurser i biostatistik på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet beskriver jeg en ny undervisningsstruktur baseret på en blended learning tilgang med specifikke krav om at de studerende som en del af deres forberedelse skal træne konkrete færdigheder. Træningsaktiviteterne styres via et moderne webbaseret kommunikationsforum og de studerende får hyppig feedback på aktiviteterne dels via et online testsystem og dels ved kollektiv feedback integreret i undervisningssessionerne. På kurserne i biostatistik bliver de studerende sideløbende med ny teori indført i et programmeringsbasereret statistisk computerprogram. Nogle studerende har vanskeligt ved at vænne sig til at programmere men dette kan imødekommes ved at stille krav om at de studerende træner brugen af computerprogrammet på egen hånd: Som en del af forberedelsen skal de studerende orientere sig i computerprogrammet ved hjælp af videoer, tekstmateriale og diskussioner og udføre konkrete træningsopgaver med omgående feedback via et online testsystem. Træningsaktiviteterne integreres i den fysiske undervisning ved at fokusere på de statistiske frem for de tekniske problemer, idet opnåelsen af de tekniske færdigheder primært overlades til de studerendes forberedelse. Med den nye undervisningsstruktur oplever jeg at de studerende får et højere teknisk niveau i det statistiske computerprogram og at dette medfører et højere fagligt statistisk niveau. De studerende er generelt positive over for den nye undervisningsstruktur og finder at den understøtter læreprocessen. Undervisningsstrukturen vil også kunne benyttes i andre fag, hvor de studerende vil have glæde af at blive understøttet i deres forberedelse.