Fremtidens undervisningsmiljøer - Buus, Lillian; Wollin, Uwe (Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 2013)
Som oplægget til dette temanummer af LOM også indikerede, så sætter vi fokus på fremtidens undervisningsmiljøer på universiteter og UCer. Fremtidens undervisningsmiljøer har mange facetter, hvilket samlingen af artikler også illustrerer. “Fremtidens Undervisningsmiljø” handler om eksisterende erfaringer med undervisning, som peger på potentialer, udfordringer, konkrete overvejelser og fremtidig anvendelse generelt i undervisningen i forhold til skabelsen af et decideret undervisningsmiljø. Når vi taler om fremtidens undervisningsmiljøer, så er denne ofte forbundet med en teknologisk opfattelse, f.eks. omkring brug af digitale medier i undervisningen, og hvordan disse er tænkt sammen med de fysiske rammer for undervisningen. Det bærer dette nummer af LOM også præg af. Dette temanummer af LOM kan opdeles i 3 temaer; “Teknologisk understøttet praksis undervisning”, “Undervisning via videostreaming”og “Online læringsmiljøer”. I det efterfølgende har vi prøvet at give et overblik over de forskellige vinkler artiklerne har ind i disse forskellige temaer og tidsskriftets overordnede tema.