"Jeg vil gerne have den dialog": Om feedback i online EUD-forløb - Juhl-Nielsen, Charlotte; Stange, Mette; Lyhne, Anne Oksen (Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 2024)
Artiklen præsenterer et kvalitativt forskningsprojekt om feedback i online undervisningsforløb på erhvervsuddannelserne. Formålet var at undersøge, hvilke didaktiske refleksioner erhvervsskolelærere gør sig i forbindelse med feedback i online undervisningsforløb, og hvordan eleverne oplever feedbacken i forhold til læring og trivsel. Et væsentligt fund i undersøgelsen er, at feedback defineres og udføres som lærer-elev-tilbagemeldinger. Samtidig italesættes et behov for mere dialogiske feedbackformer. Derfor præsenteres der i artiklen et kontinuum mellem monolog og dialog, hvorpå fire forskellige feedbackformer placeres med fokus på henholdsvis vurdering, tilbagemelding, selvregulering og tilblivelse. Med inspiration fra undersøgelsens fund og analyser sættes de fire feedbackformer ind i en didaktisk refleksionsmodel, der kan vejlede EUD-lærere og andre undervisere med interesse i at udvikle feedbackdidaktik, der fremmer læring og trivsel i online undervisningsformater.