Den digitale transformations betydning for ny viden - Møller, Louise; Larsen, Karina Astrup Skjølstrup (Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 2020)
Ligesom viden er et mangetydigt ord, kan vidensformer og hvad det vil sige at vide noget beskrives på forskellige måder. Uddannelses- og Forskningsministeriet beskriver gennem bekendtgørelsen for erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, hvilken slags viden, ministeriet mener, de studerende skal have tilegnet sig efter endt uddannelse - samlet for disse vidensformer er, at der skal være tale om ny viden. Det vi ikke ved, det er, om ny viden og måden ny viden indhentes på, påvirkes af den digitale transformation. Formålet med dette studie er derfor at undersøge, hvad studerende og undervisere, forstår ved begrebet ny viden, samt hvordan og hvilke kanaler de anvender i deres søgen efter ny viden. Resultatet af studiet viser, at forståelsen for begrebet ny viden ikke er forskellig om man spørger studerende eller undervisere på to forskellige uddannelser ved Professionshøjskolen UCN, ligesom definitionen af begrebet ny viden ikke synes påvirket af den digitale transformation. Der ses heller ikke store forskelle mellem de studerende og underviserne i forhold til, hvor de søger og indhenter ny viden. Noget kunne dog tyde på, at søgevanerne hos de studerende og underviserne har ændret sig gennem de sidste 10 år – her sætter den digitale transformation måske sit præg.