Mål, motivation og fokus i undervisningen – med e-portfolio - Kjærbæk, Laila; Christensen, Inger-Marie Falgren (Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), 2017)
Denne artikel undersøger, hvordan e-portfolio kan bruges til at skabe mål, motivation og fokus i undervisningen på en videregående uddannelse på baggrund af evaluering af et e-portfolioforløb. Antagelsen er, at netop det, at de studerende har et mål med undervisningen, hjælper dem til at bevare det nødvendige fokus undervisningsforløbet igennem, og motiverer dem i deres arbejde – hvilket antages i sidste ende at øge deres læringsudbytte. Resultaterne af undersøgelsen indikerer, at en e-portfolio kan fungere som den røde tråd i undervisningsforløbet, hvor den kan være med til at skabe det nødvendige overblik over fagets forskellige elementer og tydeliggøre sammen-hængen mellem dem. Dette ses som en stærkt motiverende faktor for de studerende, ligesom det virker motiverende for dem, at de kan følge med i medstuderendes arbejde, give/modtage feedback og lade sig inspirere af dette. Resultaterne viser endvidere, at grundig vejledning ift. anvendelse af portfolioværktøjet samt tydelige retningslinjer og krav til arbejdet med portfolioen er nødvendige for et vellykket forløb.