Udvikling og brug af web-baserede apps

Forfattere

  • Yousif Subhi Center for Klinisk Uddannelse, Center for HR, Region Hovedstaden. Københavns Universitet. Klinisk Øjenforskningsenhed, Øjenafdelingen, Roskilde Sygehus.
  • Kim Thestrup Foss Center for Klinisk Uddannelse, Center for HR, Region Hovedstaden. Københavns Universitet.
  • Mikael Johannes Vuokko Henriksen Center for Klinisk Uddannelse, Center for HR, Region Hovedstaden. Almen praksis, Region Hovedstaden.
  • Tobias Todsen Center for Klinisk Uddannelse, Center for HR, Region Hovedstaden. Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland.

DOI:

https://doi.org/10.7146/lom.v7i12.17281

Nøgleord:

smartphones, just-in-time, web-apps, klinisk færdighedstræning, medicinstuderende

Resumé

Uddannelsen til læge indebærer kliniske ophold, hvor medicinstuderende eksponeres for mange forskellige kliniske færdigheder. Opholdet foregår på mange specialafdelinger – men langt fra alle – og derfor kan det være svært blive eksponeret for den bredde af kliniske færdigheder en læge skal beherske. Videoer er et udmærket læringsmedium til kliniske færdigheder, og med smartphones kan videoer distribueres således at eksponering og formidling af kliniske færdigheder kan komme ud til de studerende i umiddelbar relation til deres behov. I denne artikel beskriver vi vores erfaringer med udvikling af en web-app med videoer af kliniske ledundersøgelser og vores resultater om web-appens brug. Udvikling af web-apps og videoer er i dag ikke kun reserveret til de særligt teknisk kyndige og kan udgøre en ny formidlingsplatform for kliniske færdigheder. Vi finder at web-appen har været brugt, og i artiklen diskuterer vi betydningen af brugsmønsteret og brugen af smartphones i klinikken.

Downloads

Download-data er endnu ikke tilgængelig.

Downloads

Publiceret

21-10-2014

Citation/Eksport

Subhi, Y., Foss, K. T., Henriksen, M. J. V., & Todsen, T. (2014). Udvikling og brug af web-baserede apps. Tidsskriftet Læring Og Medier (LOM), 7(12). https://doi.org/10.7146/lom.v7i12.17281