Birgitta Romppanen: Från målspråk till källspråk. Utvecklingen av den finsk-svenska och den enspråkiga finska ordboken. - Larsson, Lars-Gunnar (LexicoNordica, 2003)
Anmeldt værk: Birgitta Romppanen: Från målspråk till källspråk. Utvecklingen av den finsk-svenska och den enspråkiga finska ordboken. (Acta Wasaensia 91: Språkvetenskap 18.) Vasa: Vaasan yliopisto/University of Vaasa 2001.