Verbal Syntax in an Electronic Bilingual Icelandic Dictionary: A Preliminary Study - Bjarnadóttir, Kristín (LexicoNordica, 2001)
Denne artikkelen handler om verbbeskrivelsen i en elektronisk utgave av den enspråklige islandske standardordboken, Íslensk or›abók (2000), og hvordan den kan utnyttes i tospråklig sammenheng. Hovedforskjellen mellom en trykt og en elektronisk ordbok ligger i de ulike presentasjonsmåtene, i et bokformat er det tekstens omfang som bestemmer utformingen av beskrivelsen men i en elektronisk framstilling må det tas hensyn til hvor mye tekst det kan vises på skjermen. Teksten må deles opp i passe store enheter. For å få det til i den elekroniske utgaven av Íslensk or›abók føres verbale konstruksjoner opp som sublemmaer under de enkelte verbene. Dette betyr at den syntagmatiske beskrivelse blir mer utførlig og systematisk enn i de eldre utgaver av ordboken. I artikkelen blir verdien av denne framstillingen vurdert, spesielt med hensyn til en tospråklig ordboksbeskrivelse.