Kommentar till Sven-Göran Malmgrens recension En ny svensk konstruktionsordbok i LexicoNordica 11 - Clausén, Ulla (LexicoNordica, 2005)
Sven-Göran Malmgren har i sin recension gjort en insiktsfull granskning av Svenska språknämndens nya ordbok Svenskt språkbruk. Ordbok över konstruktioner och fraser. Här finns många viktiga synpunkter på den nya ordboken, och på lexikografi i allmänhet. Jag är tacksam för det arbete som han har lagt ner på att ge ett balanserat omdöme. Det kan dock vara svårt att komma underfund med ordboken innan man på allvar använt den under en längre tid, i synnerhet som ordbokens kortfattade bruksanvisning bara fungerar som en första information om hur boken är tänkt att användas. Jag vill därför passa på att här komma med några klargöranden om vilka principer redaktionen utgått från vid utarbetandet av den nya ordboken.