En Comeniusutgåva för vår tid? - Larsson, Lennart (LexicoNordica, 2007)
Anmeldt værk: Johan Amos Comenius: Orbis Sensualium Pictus. Den synliga världen. Första upplagan på svenska och latin 1682 i faksimil med nyöversättning, inledning, tre efterord och bibliografi. Red. Lars Lindström. Stockholm. HLS Förlag: 2006.