Museale betraktningar av eit moderne ordbokverk – tilsvar til John Ole Askedal si melding av Norsk Ordbok - Wetås, Åse; Aa, Leiv Inge (LexicoNordica, 2019)
I meldinga si av band 12 av Norsk Ordbok. Ordbok over det norske folkemålet og det nynorske skriftmålet (heretter: NO) i LexicoNordica 23 (2016) leverer professor John Ole Askedal nokre generelle synspunkt på det fullførte 12-bandsverket og kva nytteverdi dette har. I tillegg gjer han ein meir utfyllande analyse av ordartikkelen VII å. Både det overordna synspunktet i meldinga og somme av dei meir spesifikke merknadene Askedal kjem med, fortener ein nærare kommentar.