Ledelse og Erhvervsøkonomi/Handelsvidenskabeligt Tidsskrift/Erhvervsøkonomisk Tidsskrift, Bind 51 (1987) 1

Ledelse & Erhvervsøkonomi

Erik Johnsen

FDC's faglige flagskib, Erhvervsøkonomisk Tidsskrift, fortsætter i 1987 sin virksomhed under det nye navn: Ledelse & Erhvervsøkonomi. Og med en udvidet redaktion bestående af professor Erik Johnsen, Handelshøjskolen i København, professor Børge Obel, Odense Universitet, professor Louis Printz, Handelshøjskolen i Århus, prorektor Axel Schultz Nielsen, Handelshøjskole Syd, og professor Poul Sveistrup, Ålborg Universitetscenter.

Navneskiftet er en naturlig følge af udviklingen i civiløkonomens teoretiske grundlag. Faget har — som bl.a. artiklerne i Erhvervsøkonomisk Tidsskrift gennem årene har vist - ændret sig fra et forholdsvis snævert fagligt speciale til en meget bred vifte af faglige kundskaber med den komplicerede ledelsesproces i centrum.

Vi ved fra FD C's medlemsanalyser, at civilokonomens
arbejde i praksis ogsa mere og mere
bestar i at lose en lang raekke ledelsesproble-

Der er således god basis for at fortsætte E.T.'s tradition med at lade praksis og teori her i landet tage hinanden i hånden og gennemløbe en samtidig udvikling.

Den udvidede redaktion har til formal at intensivere
skabelses- og formidlingsprocessen saledes:

- Generelle, teoretiske nydannelser skal frem

hurtigt og læseligt

— Speciel ledelsesmæssig dygtighed i form af
cases fra virksomheder og forvaltninger skal
frem på arenaen for at vise vej, og

- Samspillet mellem praksis og teori skal intensiveres. Man skal lære mere af hinanden Også indenfor de »traditionelle« erhvervsøkonomiske

Det er klart, at orientering om teoretiske nyskabelser i form af licentiatafhandlinger, doktorafhandlinger og bedre hovedopgaver skal gives i oversigtsform sammen med en egentlig litteraturservice.

Den nye redaktion har mange initiativer i støbeskeen,
som den vil effektuere i løbet af tidsskriftets
første årgang.

Erhvervsøkonomisk Tidsskrift har været vurderet som det eneste dansksprogede fagtidsskrift inden for civiløkonomernes brogede kreds, så det er klart, at redaktionen ikke står i nogen turn-around-situation. Derfor bliver der ikke tale om nogen egentlig relancering. Til gengæld bliver der tale om en glidende overgang, hvor nye initiativer, specielt samspillet virksomheder-tidsskrift, vil blive søgt kørt ind i løbet af de første to årgange.

Redaktionen glæder sig til arbejdet og glæder sig til et intensiveret samarbejde med FDC's organer, med de højere læreanstalter og med dansk ledelsespraksis.