Læremidler på erhvervsuddannelserne : En kategorisering som middel til øget kvalitet. - Busch, Sofia Esmann; Hald, Anne Mette Dalsgaard (Learning Tech, 2025)
Artiklens tager udfordrer Læremiddel.dks kategorisering af læremidler i tre kategorier: didaktiske, funktionelle og semantiske læremidler. Artiklen argumenterer for, at denne kategorisering ikke er tilstrækkelig, når det drejer sig om øge kvaliteten af undervisningen på erhvervsuddannelserne gennem brug af læremidler. På baggrund af et forskningsprojekt med en professionshøjskole og erhvervs- og SoSu-skoler giver artiklen et bud på, hvordan de førnævnte og eksisterende kategorier kan suppleres med yderligere tre kategorier; praksistætte, praksisbevidstgørende og praksissimulerende for at indfange det særegne ved læremidler på erhvervsuddannelser, hvor læremidlerne kan have en faglig identitetsskabende funktion for eleverne, som ikke kan rummes inden for den traditionelle kategorisering af læremidler.