Lærervejledningens funktion i en nutidig lærerpraksis: Design af brugbar og kompetenceudviklende lærervejledning - Nielsen, Lone; Oksbjerg, Marianne; Busch, Sofia Esmann; Carlsen, Dorthe; Gissel, Stig Toke (Learning Tech, 2025)
Artiklen omhandler forskellige forståelser af, hvad brugbare lærervejledninger til didaktiske læremidler skal indeholde. I artiklen refereres til læremiddelforskning om, hvad dels forskere finder er den optimale lærervejledning og dels, hvilke krav lærere stiller til lærervejledninger. I artiklen beskrives et design baseret forskningsprojekt, hvor det undersøges hvilken støtte fem dansklærere efterspørger til fagets didaktiske lærervejledninger. Projektet forløber i en interviewfase og en workshopfase. På baggrund af lærerinterview præsenteres lærerne i fase to for prototyper med ideer til lærervejledningsdesign. Lærerne ønsker i høj grad konkret vejledning i form af instruktioner, kortfattede overblikstekster og konkrete modelforslag. Lærerønskerne forsøges i de til lejligheden fremstillede prototyper balanceret med ideen om lærervejledningen som educative curriculum material, som ikke kun sigter mod at støtte elevernes læring, men også lærerens.