Lærerautoritet er medieret af digitale teknologier - Andersen, Bjarke Lindsø (Learning Tech, 2023)
Efter i en periode at have været delvist hengemt som relevant pædago- gisk begreb, begynder autoritet igen at blive fremhævet som en central komponent, når vi skal beskrive, forstå og udvikle lærerens arbejde. Denne artikel er et teoretisk bidrag til en samtidig fortolkning af autoritetsbegrebet som et relationelt fænomen, der kan tage forskellige former, og hvor klasseværelsets mangefold af teknologier også spiller en aktiv roller i mediering – det vil sige styrkelse og svækkelse – af lærerens autoritet. Artiklen tager udgangspunktet i en sammentænkning af den fransk-russiske ﬁlosof Alexandre Kojèves autoritetsteori og begrebet om mediering hentet fra teknologiﬁlosoﬁen. Formålet er at bidrage til en forståelse af lærerautoritet, hvor også teknologien bliver skrevet ind som en aktiv medspiller i klasseværelsets autoritetsspil samt giver begrebslige redskaber til at reﬂektere over og planlægge, hvordan egen undervisning og autoritet kan påvirkes af og understøttes ved hjælp af teknologier.