Forstå din lærebog – i matematik - Lindhardt, Bent (Læremiddeldidaktik, 2009)
Med udgangspunkt i et praksisperspektiv beskrives lærebogens primære aktører og kategorier. Der er god inspiration også til andre fag, der har det til fælles med matematik, at man med fordel kan analysere opgavernes grad af åbenhed, abstraktion og teoretisk karakter.