Anmeldelser 2015 - Arkæologisk Selskab, Jysk (Kuml, 2015)
Sofie Laurine Albris: At bo, at benævne. Arkæologi og stednavne i jernalderens og vikingetidens landskab. Eksempler fra Sydvestsjælland. (Lisbeth Eilersgaard Christensen) Angelika Abegg-Wigg & Nina Lau (eds.): Kammergräber im Barbaricum. Zu Einflüssen und Übergangsphänomenen von der vorrömischen Eisenzeit bis in die Völkerwanderungszeit. (Birgit M. Rasmussen) Kasper H. Andersen og Stefan Pajung (red.): Drikkekultur i middelalderen. (Jette Linaa) Hans Dal: Arkæologi på havbunden. Historien om udgravningen af en stenalderboplads i Tybrind Vig. (Peter Moe Astrup og Claus Skriver) Peder Dam: Bebyggelser og stednavnetyper. (Per Grau Møller) Palle Eriksen & Niels H. Andersen: Stendysser. Arkitektur og funktion. (Lars Larsson) Vivian Etting: The story of the drinking horn. Drinking Culture in Scandinavia during the Middle Ages. (Jette Linaa) Hans Christian Gulløv (ed.): Northern Worlds – landscapes, interactions and dynamics (Mogens Skaaning Høegsberg) Jane F. Kershaw: Viking Identities. Scandinavian Jewellery in England. (Else Roesdahl) Lutz Klassen: Along the Road. Aspects of Causewayed Enclosures in South Scandinavia and Beyond. (Poul Otto Nielsen) Mette Svart Kristiansen & Kate Giles (red.): Dwellings, Identities and Homes. European Housing Culture from the Viking Age to the Renaissance. (Linda Qviström) Henriette Lyngstrøm: En meget mærkelig mand – Jernforskeren Robert Thomsen. (Jørgen Lund) Poul Otto Nielsen, Finn Ole S. Nielsen og Christian Adamsen (red.): Solstensøen – På sporet af Bornholms bondestenalder. (Uffe Rasmussen) Søren Olsen: Kampen om Danmarks natur. Fra fredskovforordningen til genskabelsen af Filsø. (Sven Thorsen) Anne Pedersen: Dead Warriors in Living Memory – A Study of Weapon and Equestrian Burials in Viking-Age Denmark, AD 800-1000. (Silke Eisenschmidt) Andreas Rau (Hrsg.): Nydam Mose, Band 3: Die Schiffe. Katalog, Konkordanz, Tafeln, Pläne. Nydam Mose, Band 4: Die Schiffe. Beiträge zu Form, Technik und Historie. (Jan Bill) Samantha Reiter, Heide W. Nørgaard, Zsófia Kölcze & Constanze Rassmann (eds.): Rooted in Movement. Aspects of Mobility in the Bronze Age Europe. (Sophie Bergerbrant) Else Roesdahl, Søren M. Sindbæk & Anne Pedersen (red.): Aggersborg i vikingetiden. Bebyggelsen og borgen. (Olaf Olsen) Else Roesdahl, Søren M. Sindbæk, Anne Pedersen & David M. Wilson (eds.): Aggersborg. The Viking-Age settlement and fortress. (Olaf Olsen) Søren M. Sindbæk & Athena Trakadas (red.): Verden i Vikingetiden. (David M. Wilson) Søren M. Sindbæk & Athena Trakadas (eds.): The World in the Viking Age. (David M. Wilson) Lasse Christian Arboe Sonne: Thor-kult i vikingetiden. Historiske studier i vikingetidens religion. (Mads D. Jessen) E. Stidsing, K. Høilund Nielsen & R. Fiedel (eds.): Wealth and Complexity. Economically specialised sites in Late Iron Age Denmark. (Birgitta Hårdh) Jeanette Varberg: Fortidens Slagmarker. Krig og Konflikt fra Stenalder til Vikingetid. (Klavs Randsborg) Dorthe Wille-Jørgensen: Kongens borg – 123 års arkæologi på Vordingborg. (Rikke Agnete Olsen)