Anmeldelser 2010 - Arkæologisk Selskab, Jysk (Kuml, 2010)
Torbjörn Ahlström: Underjordiska dödsriken – Humanosteologiska studier av neolitiska kollektivgravar. (Niels H. Andersen) Søren H. Andersen: Ronæs Skov. Marinarkæologiske undersøgelser af kystboplads fra Ertebølletid. (Anders Fischer) Hans Andersson, Gitte Hansen og Ingvild Øye (red.): De første 200 årene – nyt blikk på 27 skandinaviske middelalderbyer. (Hans Krongaard Kristensen) Magnus Artursson: Bebyggelse och samhällsstruktur. Södra och mellersta Skandinavien under senneolitikum och bronsålder 2300-500 f.Kr. (Martin Egelund Poulsen) Pauline Asingh: Grauballemanden – portræt af et moselig. (Morten Ravn) Karl-Ernst Behre: Landschaftsgeschichte Norddeutschlands. Umwelt und Siedlung von der Steinzeit bis zur Gegenwart. (Sabine Karg og Bent Aaby) Karen M. Boe, Torsten Capelle og Christian Fischer (red.): Tollundmandens verden – Kontinentale kontakter i tidlig jernalder. (Jeanette Varberg) Linda Boye & Ulla Lund Hansen (eds.): Wealth and Prestige. An Analysis of Rich Graves from Late Roman Iron Age on Eastern Zealand, Denmark. (Jørgen Lund) Andres Siegfried Dobat: Werkzeuge aus kaiserzeitlichen Heeresausrüstungsopfern. Mit besonderer Berücksichtigung der Fundplätze Illerup Ådal und Vimose. (Martin Rundkvist) K. Eliasen, E.B. Fisker, E. Hædersdal, P. Kristiansen, M.G. Krogh & M. Vedsø (red.): Bygningsarkæologiske Studier 2006-2008. (Lars Krants) Anton Englert og Athena Trakadas (red.): Wulfstan’s Voyage. The Baltic Sea region in the early Viking Age as seen from shipboard. (Sarah Croix) Berit Valentin Eriksen (red.): Lithic Technology in Metal Using Societies. (Jan Apel) Palle Eriksen, Torben Egebjerg, Lis Helles Olesen og Hans Rostholm: Vikinger i Vest. – Vikingetiden i Vestjylland. (Søren M. Sindbæk) Thomas Eriksson: Kärl och social gestik. Keramik I Mälardalen 1500 BC-400 AD. (Julie Lolk) Hermann Fabini: Die Kirchenburgen der Siebenbürger Sachsen. (Hans Skov) Frands Herschend: The Early Iron Age in South Scandinavia. Social Order in Settlement and Landscape. (Mads Kähler Holst) Charlotta Hillerdal: People in Between. Ethnicity and Material Identity – a New Approach to Deconstructed Concepts. (Charlotte Damm) Xenia Pauli Jensen og Lars Christian Nørbach: Illerup Ådal 13, Die Bögen, Pfeile und Äxte. (Ole Nielsen) Rud Kjems: Niels Sørensen. Træhandleren der tolkede skåltegnene. (Sven Thorsen) Iben Skibsted Klæsøe (red.): Viking Trade and Settlement in Continental Europe. (Poul Baltzer Heide) Jan Peder Lamm, Sigrid Frizlen, Romas Jaročkis, Gintautas Zabiela (eds.): Apuolė. Ausgrabungen und Funde 1928-1932. (Marika Mägi) Åsa M. Larsson: Breaking & Making Bodies and Pots. Material and Ritual Practices in Sweden in the Third Millennium BC. (Niels H. Andersen) Jesper Laursen og Lars Jørgensen (red.): Dronning Margrethe og arkæologien. (Anne Knudsen) Johan Ling: Elevated Rock Art. Towards a maritime understanding of rock art in northern Bohuslän, Sweden. (Richard Bradley) Jan Skamby Madsen & Lutz Klassen: Fribrødre Å. A late 11th century ship-handling site on Falster. (Christer Westerdahl) Rikke Malmros: Vikingernes syn på militær og samfund belyst gennem skjaldenes fyrstedigtning. (Thomas Lindkvist, Bjørn Poulsen og Kurt Villads Jensen) Camilla Mordhorst: Genstandshistorier. Fra Museum Wormianum til de moderne museer. (Martin Brandt Djupdræt) Eigil Nikolajsen: Vikingeskibet og Apotekeren (Karsten Kjer Michaelsen) Ebbe Nyborg og Jens Vellev (red.): hikuin 36. Kirkearkæologi i Norden 9. (Henriette Rensbro) Bodil Petersson & Peter Skoglund (red.): Arkeologi och identitet. (Tim Flohr Sørensen) Sissel F. Plathe og Jens Bruun: Danmarks Middelalderlige Altertavler – og anden billedbærende kirkeudsmykning af betydning for liturgien og den private andagt. (Hans Krongaard Kristensen) Mads Runge: Nørre Hedegård. En nordjysk byhøj fra ældre jernalder. (Jes Martens) Per Ole Schovsbo: Tranbær Mosefund 1875-96. (Jørgen Lund) Joachim Schultze: Haithabu – Die Siedlungsgrabungen. I. Methoden und Möglichkeiten der Auswertung. (Hans Skov) Martin Segschneider (red.): Ringwälle und verwandte Strukturen des ersten Jahrtausends n. Chr. an Nord- und Ostsee. (Silke Eisenschmidt) Ingrid Stoumann: Ryttergraven fra Grimstrup – og andre vikingetidsgrave ved Esbjerg. (Jens Jeppesen) Vivian Wangen: Gravfeltet på Gunnarstorp i Sarpborg, Østfold. Et monument over dødsriter og kultutøvelse i yngre bronsealder og eldste jernalder. (Anders Kaliff) Viggo Nielsen: Oldtidsagre i Danmark. Sjælland, Møn og Lolland-Falster. (Michael Vinter)