Klarere språk i Fredrikstad og Sarpsborg - Nilsen, Morten; Trømborg, Ingrid (Klart språk i Norden, 2015)
Kommunene Fredrikstad og Sarpsborg har jobbet med språket i brev som sendes ut fra oppvekstseksjonene i de to kommunene. Resultatet er fornøyde brukergrupper og færre henvendelser fra forvirrede mottakere. Denne suksessen skyldes godt samarbeid, bred forankring og at fag- og språkekspertise ble kombinert på en god måte i skrivearbeidet. Summary The municipalities of Fredrikstad and Sarpsborg have improved the wording of letters in the field of childhood and youth services. As a result, citizens are less confused, ask fewer questions and are happier with the municipalities’ services. This success is due to good co-operation, well-designed working groups combining both subject-matter and language experts, and the fact that the plain language work has a good foundation across the whole organisation.