Väg varje ord på guldvåg, som Högsta domstolen. Om språknormer som förmedlas till juridikstudenter - Blückert, Ann (Klart språk i Norden, 2012)
Juridik handlar i hög grad om språk, och att vara juridikstudent innebär att enomgå en språklig inskolningsprocess. I mitt föredrag kommer jag att belysa vilka språkmönster och språknormer som studenterna kan möta under utbildningen. Utformningen av den språkliga träningen har betydelse för om studenterna ska tillägna sig ett juridiskt språk som är både korrekt, klart och begripligt.